Sari la conținut

O fată-salvamar, campioană la înot 

Chiar dacă a pierdut uşor starul, Antoaneta a tras tare pe parcursul cursei de jumătate de km şi a ajuns prima la linia de sosire.

Are doar 18 ani şi face înot de când avea doar 5. De la 14 ani munceşte ca salvamar şi supraveghează, an de an, copiii din parcul de distracţii acvatic. Cu multă ambiţie şi două antrenamente zilnice a reuşit să îi învingă pe mult mai experimentaţii ei colegi.

Antoaneta Mânac, salvamar: "A fost o probă ok, la început nu am crezut că îi prind din urmă, au luat un avans mai repede pentru că aleargă mai repede, sunt obişnuiţi să se ducă mai repede după turişti dar în rest i-am prins pe parcurs."

Pe lângă proba de înot liber, salvamarii au mai participat la întreceri cu placa, la un concurs de caiac şi de alergare.

Pentru salvamari cheia succesului este perseverenţa.

Andrei Mocodean, salvamar: "Cât te-ai pregătit pentru asta? Toată vara, antrenament încontinuu. Foarte multă rezistenţă, alergat, tracţiuni pentru spate şi foarte multă tehnică la caiac."

Competiția de anul acesta este la a opta ediție și a adunat 9 echipe de salvamari de pe tot litoralul.

Unii dintre spectatori au venit şi la alte ediţii ale concursului: "Mai bine pregătiţi, faţă de anul trecut, mai bine pregătiţi."

Gabi Culea, șeful salvamarilor: "Salvamarii prezenți pe litoralul românesc sunt pregătiți să intervină în orice fel de condiții și trebuie să stăpânească foarte bine materialele de competiție."

Concursul se desfăşoară în memoria salvamarului Bogdan Florin Ciubotariu, care şi-a găsit sfârşitul pe mare.

reporter: Annabelle Borș
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă

Concurs Digi24&colon...

Mecanismul este simplu: tot ce trebuie să faceţi este să urmăriţi emisiunea Sănătatea în bucate, în fiecare weekend...