Simulări de atac într-un sat afgan. Infanteriştii au anihilat o reţea de traficanţi de arme

Data publicării:
exercitiu militar-1

Tancul avariat a fost imediat înlocuit şi trupele au pornit spre Taj Mahal pentru anihiliarea insurgenţilor. Brusc, panica i-a curpins pe locuitorii satului afgan care au fost sfătuiţi să se adăpostească. Militarii sprijiniţi de Poliţie şi Jandarmierie au început căutările pentru reperarea insurgenţilor.

Patru persoane suspecte de trafic de arme au fost încătuşate. În una dintre ascunzătorile lor, militarii au găsit mai multe cutii pline cu arme şi muniţie ce urmau să fie folosite într-un atac asupra satului Taj Mahal.

În timp ce infanteriştii desfăşurau acest exerciţiu demonstrativ, pe frontul real din Afganistan, patru soldaţi români erau grav răniţi după explozia unei maşini capcană.

Col. Alexandru Jugaru, comandantul Batalionului 911 Infanterie, "Capidava": "Suntem alături, trup şi suflet, de colegii noştri, chiar prietenii noştri, din teatrul de operaţii. În momentul în care plecăm în astfel de misiuni suntem pregătiţi şi pentru astfel de momente."

În 2011, locotentul Marian Stoica a fost comandantul Poliţiei Militare în teatrul de operaţii din Afganistan. A avut ca obiectiv paza unei autostrăzi, patrularea zonei, găsirea eventualelor obiective explozive artizanale şi asigurarea pazei liderilor militari.

Lt. Marian Stoica, şeful Departamentului Informaţii: "Orice misiune departe de casă este o misiune grea, dar pentru asta ne pregătim. 

Roxana Platon a lucrat într-un supermarket. Nu a fost foarte încântată aşa că, în 2013, a intrat în armată. Nimic nu o descurajează şi, dacă ar putea să aibă parte de un nou început, Roxana spune că ar alege, fără ezitare, cariera militară.

Roxana Platon, fruntaş în Compania 1 Infanterie, Batalionul 911 "Capidava": "Întotdeauna mi-a plăcut haina militară, mi-a plăcut respectul, ordinea, disciplina."

reporter: Oana Manoilă

operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri