Sari la conținut

Vernisaj subacvatic. Peste 40 de lucrări sunt expuse sub apă, în parcul de distracţii din Mamaia

A fost nevoie de ore întregi de muncă, de doi scafandri, de peste 40 de lucrări de grafică satirică şi de o piscină imensă pentru a pune la punct vernisajul subacvatic.

Laura Stroe, preşedinte Asociaţia Culturală Wild Art: "În galeria de artă subacvatică nu sunt expuse lucrările originale. Noi am făcut copii după lucrările originale, le-am printat pe un material cu rezistenţă la apă iar astfel publicul o să se poată bucura în aceeaşi măsură."

Cei care pregătesc această expoziţie spun că pasiunea este ingredientul cheie. Toţi cei implicaţi în proiect încearcă în acest fel să trezească interesul pentru artă şi publicului larg.

Dan Ferariu, vicepreşedinte Wild Art: "Oamenii nu se mai duc în muzeu în ziua de astăzi şi am zis să venim cu muzeul peste ei. Am căutat locuri neconvenţonale şi aglomerate, de la un autobuz până la o piscină"

Expoziţia va fi deschisă pe 14 iunie şi va fi gratuită. Turiştii vor plăti doar biletul de intrare în parcul acvatic. Cei care vor ajunge în prima jumătate de oră de la deschiderea vernisajului nu vor plăti nimic.

Ana Ciobanu, repezentant parc acvatic: "O galerie de artă subacvatică este mai rar întâlnită, este una dintre surprizele pe care le avem pregătite pentru turiştii noştri în acest sezon estival, îi aşteptăm cu multe surprize şi premii".

Lucrările de grafică satirică vor sta pe pereţii piscinei din parcul acvatic pe tot parcursul sezonului estival, iar dacă acest proiect se dovedeştea a fi un succes, aceiaşi organizatori promit ceva şi mai spectaculos pentru anul viitor.

Reporter: Loredana Vesparu
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea