Campanie de informare APIA

Data publicării:
campanie 20de 20informare 20apia-48291

Doljul este al 2-lea judeţ din ţară ca număr de cereri depuse la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Pentru a intra în posesia celor 107 euro pe hectar pentru plata la suprafaţă, dar şi a celor 32 de euro pentru cultura pe hectar, cei 54 de mii de fermieri din Dolj trebuie să complete on line cererile de sprijin la suprafaţă.

APIA Dolj a autorizat pentru plată anul trecut, 98,6% dintre fermierii care au depus cereri, valoarea acestora fiind de aproape 104 milioane de lei. O parte din banii veniţi din fondurile europene au ajuns deja la beneficiari, însă fermierii aşteaptă şi cota din bugetul naţional.

APIA va continua şi acţiunile de control atât pe sistem clasic, dar şi prin teledetectie cu ajutorul imaginilor prin satelit. De aceea, fermierii trebuie să completeze cu atenţie cererile, pentru a nu exista diferente între suprafeţele declarate de ei şi cele care apar în urma măsurătorilor. Ei riscă astfel să rămână fără bani.

În Dolj, de la debitorii care nu au respectat condiţiile impuse de programul de sprijin derulat prin APIA mai trebuie recuperată suma de 1 milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri