Canalizare în câmp. Firma de proiectare a greşit strada

Data publicării:
281114 CANALIZARE

Au făcut canalizare în câmp, în timp ce locuitorii de pe o alee aşteaptă să fie racordaţi la reţea de zeci de ani. Se întâmplă într-un cartier mărginaş din Craiova. Firma de proiectare a trecut din greşeală altă stradă pe planul de execuţie, aşa că muncitorii au pus ţevile într-o zonă unde nu există case. Şi pentru că o parte din fondurile cu care se realizează lucrările au venit de la Uniunea Europeană, nu mai există cale de întoarcere.

Oamenii de pe Aleea 3 Bariera Vâlcii au încercat să le spună muncitorilor că fac o greşeală. Le-au explicat că în loc să bage ţevi de canalizare pe câmp, strada lor ar trebui să fie racordată. Nimeni nu i-a ascultat.

„Au făcut o stradă unde nu sunt case, nu e nimic, în câmp. Nu e posibil aşa ceva”, spune un localnic.

În cartierul Bariera Vâlcii au fost racordate la reţeaua de canalizare mai multe străzi. 59 de milioane de lei au costat în total lucrările şi, pentru că o parte din aceşti bani au venit de la Uniunea Europeană, proiectul nu poate fi modificat. Acesta a fost făcut de o firmă din Bucureşti în 2007 şi toată încurcătura pare să fi plecat de la numele străzii.

Aproximativ 100.000 lei au costat cei 200 de metri de canalizare de pe câmp.

„Compania de Apă Oltenia SA va face un efort financiar şi va crea posibilitatea racodării Aleii 3 Bariera Valcii în strada Bariera Vâlcii (...) urmând ca în funcţie de fondurile pe care Compania de Apă le va avea disponibile să continue lucrărea”, a spus inginer Dumitru Chiva, coordonatorul contractului.

Iar asta înseamnă alte studii de fezabilitate, bani pentru proiectare şi pentru execuţie. Asta înseamnă că autorităţile vor trebui să scoată din buzunar 200.000 de lei pentru cei 400 de metri de stradă care arată mai rău ca la sat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri