Sari la conținut

Distracţie pe malul Oltului. Două piscine și plaja din cadrul clubului nautic, inaugurate de Primăria Slatina  

A fost distracţie pe malul Oltului, weekend-ul trecut, la Slatina. Primăria a inaugurat, sâmbătă, cele două piscine și plaja din cadrul clubului nautic. În prima zi au venit sute de slătineni să se bucure de soare. Intrarea a fost gratuită, iar organizatorii le-au pregătit concursuri cu premii.

Slătinenii au începând de weekend-ul trecut piscină și plajă cu nisip pe malul Oltului. Sute de oameni au venit în prima zi să se bucure de piscina amenajată de primărie la intrarea în oraș.

Organizatorii au pregătit concursuri de construit castele de nisip, dar și de table și skanderberg. Oamenii spun că orașul avea nevoie de un asemenea complex, pentru că în Slatina există doar două piscine, dintre care una este a unui hotel. Bazinul vechi de pe marginea Oltului fusese închis în urmă cu 2 ani.

Plaja și piscinele fac parte din dintr-un proiect mai mare, ce se întinde pe 10 hectare de teren și 15 hectare de luciu de apă şi are o valoare de 34 de milioane de lei. Primăria a contribuit cu jumătate din sumă, restul fiind bani de la Uniunea Europeană. Până în 2015, pe malul Oltului vor fi amenajate terenuri de sport pentru minigolf, tenis, volei, un debarcader cu hidrobiciclete și bărci cu vele, precum și un centru de fitness și spa.

Intrarea la piscinele de pe malul Oltului costă 15 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii. Când vor fi realizate și celelalte facilități, complexul va funcționa pe tot parcursul anului.