Sari la conținut

Festival de pescuit, în Dolj. La Călărași și Bechet au avut loc 2 concursuri de pescuit  

În lipsa altor investiții, pescuitul și tradițiile culinare pot dezvolta localitățile de pe malul Dunării. Acest lucru îl susțin cu convingere cei care au accesat fonduri europene pentru promovarea turismului și pisciculturii în lunca doljeană a fluviului. La Călărași și Bechet au avut deja loc 2 concursuri de pescuit iar localnicii s-au întrecut în prepararea celor mai bune ciorbe și alte bucate din pește.

20 de pescari împătimiți s-au întrecut în orașul Bechet, pe malul Dunării, timp de 2 zile, în cadrul concursului Fir Întins. Cu toții au înțeles că pescuitul ar putea să aducă turiști în zonă.

Localitățile Călărași și Bechet au fost ținta unui proiect derulat din fonduri europene. Cu 60 de mii de euro, timp de 10 zile, au fost organizate întreceri culinare între cei mai pricepuți localnici în ale preparatelor pescărești și au avut loc prezentări ale zonei din lunca Dunării.

În orașul Bechet și-au dat întâlnire echipe de bucătari amatori din mai multe localități de pe malul fluviului. Ei s-au întrecut pentru a găti cel mai bun borș de pește.

Organizatorii spun că acest proiect este un început iar comunitățile locale de pe malul Dunării trebuie să înțeleagă că tradițiile pescărești pot fi o șansă pentru dezvoltarea zonei.

Cei mai buni pescari și bucătari au primit premii din partea organizatorilor.

Pe aceeași temă

Concurs Digi24&colon...

Mecanismul este simplu: tot ce trebuie să faceţi este să urmăriţi emisiunea Sănătatea în bucate, în fiecare weekend...