Inaugurarea Bursei de Cereale de la Corabia, amânată din cauza procedurilor

Data publicării:
040913 Corabia bursa

Bursa de Cereale de la Corabia, în care s-au investit 2 milioane de euro, va fi funcţională abia anul viitor, în primăvară. Deşi inaugurarea trebuia făcută în toamna acestui an, totul a fost amânat din cauza procedurilor. Acum, autorităţile lucrează la statutul unei societăţi comerciale, care să administreze activitatea Bursei.  

Clădirea în care va funcţiona Bursa de Cereale a fost deja terminată, la fel şi un laborator unde se vor face tranzacţiile şi se va stabili preţul grânelor. Mai rămâne doar să se elaboreze statutul unei firme care să administreze activitatea celei mai importante zone comerciale din sudul ţării. Chiar dacă a fost amânată inaugurarea, edilii din Corabia sunt încrezători în proiectul Bursei de Cereale.

Bursa de la Corabia va avea un caracter regional şi va încerca să vină în sprijinul producătorilor de cereale din Muntenia-Sud, Teleorman, Giurgiu, Olt şi Dolj. Modul de funcţionare este însă un pic străin agricutorilor din zonă, care nu înţeleg cum îi va putea ajuta.

Prin deschiderea Bursei de Cereale de la Corabia se speră la o relansare economică a oraşului. Investiţia realizată prin Programul Operaţional Regional este de aproape 2 milioane de euro, iar construcţia propriu-zisă a început în luna iulie a anului trecut şi trebuia finalizată în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri