Internatele din Craiova, scumpe şi fără condiţii

Data publicării:
221013 CAMINE SCOLI

Condiţii greu de locuit pentru elevii din internatele craiovene. Tinerii spun că mobilierul este vechi de 30 de ani, iar toaletele şi duşurile nu respectă normele elementare de igienă. Asta chiar dacă lunar plătesc 400 de lei pentru o cameră.

Florina Butoi este din Olt şi învaţă la Liceul CFR din Craiova. Nu are bani de chirie, aşa că s-a hotărât să locuiască la internatul şcolii. Condiţiile de aici nu sunt dintre cele mai bune, însă este mulţumită că cel puţin este curat. 

Într-un alt cămin din Craiova găsim o altă elevă care a venit să studieze la Liceul Pedagogic din oraş. Nu a găsit în camera de cămin paturi supraetajate sau dulapuri cu cheiţă, aşa cum îşi imagina. Cu toate acestea s-a adaptat codiţiilor. În scurt timp nu au mai deranjat-o nici baia comună, nici mobila veche de peste 40 de ani. La capitolul mâncare, părerile elevilor sunt împărţite.

Reprezentanţii liceelor se descurcă după posibilităţi. Vopsesc pereţii camerelor, mai raschetează parchetul, iar în unele cazuri, când fac rost de bani din sponsorizări, schimbă ţevile ruginite.

„Camerele nu sunt moderne. Au un mobilier mai vechi, au vestiare din metal, dar care au fost vopsite”, a precizat Lavinia Craioveanu, directorul Liceului CFR din Craiova

„Baia este comună, aşa cum este într-un internat. Mobilierul este, să zicem, ceva mai vechi, dar este păstrat în bune condiţii. O să vedeţi curăţenie, o să vedeţi ordine, disciplină, seriozitate, aşa cum îi stă bine unui colegiu pedagogic”, a spus Ionuţ Pătularu, directorul Liceului Pedagogic din Craiova

Primăria nu le poate oferi bani pentru achiziţionarea de mobilier, asta pot face doar şcolile, pe banii proprii, pe care însă nu îi au.

„Din nefericire, nu am reuşit să finalizăm licitaţia mai devreme de luna august, ca în perioada vacanţei de vară să putem face reabilitarea şcolilor, astfel că ea continuă pe tot parcursul anului, în funcţie de solicitările pe care le avem”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

În această perioadă, reprezentanţii şcolilor pot doar să depună cereri pentru remedierea diferitelor defecţiuni sau pentru reabilitări externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri