Sari la conținut

Pisica îndrăgostită de muzica clasică. Felina asistă la concertele şi repetiţiile orchestrei

Este o melomană înrăită, nu lipseşte de la repetiţii şi iubeşte atât de mult Filarmonica încât doarme acolo. Nu vorbim despre o artistă, ci despre o pisică ce a devenit de câţiva ani parte din familia Filarmonicii Oltenia. Toata lumea o îndrăgeşte, iar de multe ori şi-a făcut apariţia pe scenă chiar în timpul concertelor.

Atentă la reprezentaţii şi repetiţii, Ţuţi nu mai este de mult un simplu fan al muzicii de cameră. De trei ani face parte din familia Filarmonicii Oltenia şi este prezentă la fiecare repetiţie cu un devotament de la care au de învăţat şi muzicienii. Dacă la început a fost o prezenţă ciudată, acum este un membru de neînlocuit al echipei.

"Deja publicul o cunoaşte, avem melomani care îi aduc bobiţe şi le pun la cutia milei. E hrănită bine, mofturoasă...

-Face parte din echipă?

Bineinteles!", a povestit o angajată a Filarmonicii.

Unii dintre muzicieni au chiar o teorie interesantă când vine vorba de pisica îndragostită de muzică.

"Este ceva aparte. Toţi spun că parcă are suflet, parcă ar fi o reîncarnare a unei persoane care a lucrat aici în Filarmonică. Ar putea fi o reeditare a unui suflet de muzician.", a spus un alt angajat.

Reprezentanţii Filarmonicii spun că setea de muzică clasică a felinei este mult mai mare faţă de cea a unui om.

"De multe ori vine la bibliotecă, e foarte neliniştită şi în momentul când îi punem muzică, atunci se relaxează, se aşează pe un scaun şi începe să toarcă fericită, nu mai vrea să iesă din birou. De multe ori, după trei ore o invit să iasă afară şi îmi spune că nu vrea. Trebuie să o luăm în braţe, să o ducem jos, în hol.", a precizat Ramona Bădescu, PR-ul Filarmonica Oltenia.

Ţuţi este îndrăgită chiar şi de invitaţii de onoare ai Filarmonicii Oltenia.

"A fost o mare surpriză pentru că în prima zi nu ştiam nimic despre pisică. Ea a venit în prima parte a simfoniei lui Tchaikovsky. La fel ca şi soţia mea şi eu iubesc pisicile deci a fost o surpriză plăcută.", a spus Vittorio Parisi, tenor.

Reprezentanţii Filarmonicii spun că se gândesc să-i amenajeze felinei un loc special în clădire şi nu concep să se despartă de ea.