Panică într-un oraș din Japonia după ce o pisică a căzut într-o cuvă cu chimicale periculoase și a fugit

Data publicării:
urme lăsate de o pisică
Foto: Profimedia Images

Locuitorii unui oraș din Japonia au fost avertizați să nu se apropie și să nu atingă o pisică despre care se crede că a căzut într-o cuvă cu chimicale extrem de toxice dintr-o uzină, relatează The Guardian. Oamenilor li s-a spus să sune imediat la poliție dacă văd „o pisică cu înfățișare anormală”.

Pisica a reușit să fugă din uzină și a lăsat urme dintr-o substanță galbenă, despre care personalul fabricii spune că este o substanță extrem de toxică – crom hexavalent.

Căutarea felinei ghinioniste a început după ce un angajat de la o uzină chimică de placare din Fukuyama, în vestul Japoniei, a ajuns la serviciu și a descoperit urme dintr-o substanță galbene, de forma pernuțelor de pe labele unei pisici. Urmele plecau de la o cuvă cu crom hexavalent, un carcinogen extrem de acid.

Atingerea acestui chimical poate duce la inflamația pielii, iar inhalarea poate să provoace probleme respiratorii grave. Angajații fabricii poartă măști și mânuși de plastic când au de lucru cu această substanță, a anunțat firma, conform publicației nipone Asahi Shinbun.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată o pisică fugind panicată din fabrică, însă locul în care se află acum animalul este necunoscut. Nu există imagini cu momentul în care pisica intră în contact cu materialu, acesta fiind depozitat într-o cuvă masivă de trei metri adâncime. 

„Am alertat imediat poliția, administrația orașului Fukuyama și pe vecinii noștri din apropierea uzinei”, a declarat un reprezentant al firmei. Conform reprezentanților acesteia, o parte din placa de acoperire a cuvei fusese mutată. 

„Acest incident ne-a arătat că e nevoie să luăm măsuri mai serioase pentru a preveni intrarea animalelor precum pisicile, ceva la care nu ne-am așteptat până acum”.

Până acum, animalul nu a fost văzut de nimeni, iar oamenilor li s-a spus să sune la poliție imediat dacă dau de „o pisică cu înfățișare anormală” și să-și mențină distanța.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri