Preţuri neconforme cu realitatea. În Dolj, preţul de referinţă al grâului este aproape dublu faţă de cel de pe piaţă

Data publicării:
300813 pret grau

Preţurile medii de referinţă ale produselor agricole din Dolj nu sunt conforme cu cele existente în acest moment pe piaţă. Acestea sunt mult mai mari. Astfel, impozitarea veniturilor din arendă se va face la un preţ chiar şi aproape dublu faţă de cel de vânzare. Autorităţile judeţene spun că, din păcate, nu se mai poate face nimic în acest sens, pentru că bugetul a fost stabilit şi în funcţie de aceste preţuri de referinţă.

Fermierii din judeţul Dolj vor plăti impozit pe grâu la preţul stabilit de Consiliul Judeţean, la începutul acestui an şi nu la preţul de vânzare de pe piaţă. Astfel, a fost stabilit un preţ mediu de 98 de bani pe kilogram, în condiţiile în care pe piaţă se vinde cu aproximativ 50 de bani kilogramul.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj admit că impozitul pe preţul stabilit la începutul acestui an îi împovărează pe fermieri, dar susţin că este foarte greu să-l modifice.

Conducerea Direcţiei Agricole Dolj susţine că propunerea făcută a fost conformă cu procedurile şi calculele făcute în fiecare an pe baza producţiilor medii din anii anteriori.

Această problemă a fost pusă în discuţie şi în şedinţa Consiliuli Judeţean Dolj, însă nu s-a găsit nicio soluţie, aşa că preţul de referinţă a rămas acelaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri