Principele Radu, în vizită la Craiova, pentru a promova lectura 

Data publicării:
151113 casa regala

România este, în acest moment, la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărţi citite pe cap de locuitor. În era tehnologiei, Casa Regală a României s-a implicat în promovarea lecturii şi astăzi a mai fost făcut un pas. Alteța Sa Regală Principele Radu a venit la Craiova, într-o scurtă vizită, pentru a promova lectura şi cărţile în rândul tinerilor. 

Prima oprire a principelui a fost la Şcoala Generală Gheorghe Ţiţeica”. Aici a ţinut o lecţie deschisă elevilor.

Tot astăzi, Principele Radu a lansat "Cărţile Copilăriei". Sala Teatrul Colibri din Craiova a fost plină cu şcolari, părinţi şi profesori. Cu toţii au dorit să cumpere o carte cu autograf.

Principele Radu a prezentat programul de lectură alternativ propus de editura Curtea Veche prin colecția "Cărțile Copilăriei", o serie de repovestiri pe înțelesul copiilor ale marilor opere literare. Speră ca prin acest proiect, generaţia secolului XXI să stea cu telefoanele inteligente într-o mână şi cu o carte în cealaltă.

Peste jumătate din români au dificultăţi de înţelegere a ceea ce citesc, situându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol, conform statisticilor Comisiei Europene.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri