România şi Bulgaria ar putea fi legate prin trei poduri noi peste Dunăre

Data publicării:
200114 poduri dunare

România şi Bulgaria ar putea fi legate prin trei poduri noi peste Dunăre. Anunţul a fost făcut de premierul de la Sofia, care spune că atât investitorii români, cât şi cei bulgari s-au arătat interesaţi de acest proiect.  

Noile poduri ar putea fi construite la Silistra - Călăraşi, Oreahvo - Bechet şi Nikopol - Măgurele. Autorităţile din Bechet spun că au purtat deja discuţii cu oficialii bulgari şi speră că podul, care va leaga malul românesc de cel bulgăresc, va fi gata în următorii trei ani.

"Discuţiile au fost de genul că se va face într-un parteneriat public-privat. Şi-au manifestat intenţia o serie de investitori către guvernul Bulgariei. Din câte ştiu eu, şi Guvernul României are în intenţie acest lucru.", a spus Ionele Gheorghe, primarul oraşului Bechet.

În Portul Bechet au mai rămas două bacuri, dintre care doar unul este folosit pentru că traficul este foarte scăzut. Dacă înainte de deschiderea podului Calafat-Vidin treceau zilnic, cu bacul, peste 400 de vehicule, acum doar 50 de maşini mai traversează. În aceste condiţii, un alt pod peste Dunăre ar fi inutil, sunt de părere oamenii.

Când intră Sebia în Uniunea Europeană şi aşa prin România nu va mai fi trafic. Aşa că nu mai are niciun rost. Traficul mare e pe partea aia.", a spus un localnic.

Nici drumul de 66 de kilometri dintre Bechet şi Craiova nu îi ajută, pentru că este prost şi plin de gropi, dar există promisiuni că va fi reparat.

Din luna martie se va începe reabilitarea drumului Craiova Bechet.", a declarat Ionele Gheorghe, primarul oraşului Bechet.

Potrivit declaraţiilor premierului bulgar, în lunile următoare va avea loc o şedinţă comună a guvernelor Bulgariei şi României. O declaraţie de cooperare cu ţara noastră, referitoare la construcţia unui pod care să lege Silistra de Călăraşi, a fost semnată în urmă cu două luni de preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri