Sari la conținut

Salina Ocnele Mari, în casă nouă. Salina are acum o suprafaţă dublă, iar spaţiile de agrement au fost modernizate

Salina de la Ocnele Mari, una dintre cele mai apreciate din România, s-a mutat în casă nouă. După şase luni de amenajare, noile galerii de vizitare au fost dechise pentru public. Salina are acum o suprafaţă dublă, iar spaţiile de agrement au fost modernizate. La Ocnele Mari se află şi cea mai mare biserică subterană din România.

Aproximativ 500 de vizitatori pe zi în timpul săptămânii şi câteva mii în weekend. Afluxul tot mai mare de turişti a dus la decizia relocării. Suprafaţa salinei este acum dublă şi măsoară peste 30.000 de metri pătraţi.

Turiştii veniţi zilele acestea la salină au avut parte de o surpriză. Nu ştiau nimic de mutare.

Cea mai mare biserică subterană din România poate fi vizitată tot în salina de la Ocnele Mari. Poartă hramul Sfintei Varvara, cunoscută ca fiind ocrotitoarea minerilor.

Recordul de vizitatori a fost atins în acest an în săptămâna "Şcoala Altfel”, când aproape 3.000 de turişti au vizitat zilnic salina. Chiar dacă majoritatea sunt copii, administratorii spun că nici adulţii nu se plictisesc.

Pentru salina de la Ocnele Mari urmează sezonul cel mai aglomerat, lunile iulie şi august. Intrarea costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru studenţi şi copiii cu vârsta până la 7 ani. Salina este deschisă zilnic, în intervalul 09-17.

Pe aceeași temă