Străzi inundate la periferia Craiovei. În judeţ, pompierii şi angajaţii ABA Jiu intervin pentru a scoate apa din gospodării

Data publicării:
091214 craiova

Ploile care nu mai contenesc fac prăpăd în cartierele de la periferia Craiovei. Încă din această dimineaţă, oamenii au intrat în panică, după ce au văzut că apa de pe străzi se scurge la ei în curţi. Aşa că au cerut imediat ajutor autorităţilor. Zeci de pompieri şi lucrători de la ABA Jiu intervin şi la această oră pentru a scoate apa din gospodării. Precipitaţiile au creat probleme în multe părţi din judeţul Dolj. Trei podeţe au cedat, iar circulaţia a fost deviată. Specialiştii rămân în alertă pentru că situaţia s-ar putea înrăutăţi în orele următoare.

Ploile au transformat peste noapte cartierele marginaşe ale Craiovei în adevărate lacuri.

Până la sosirea angajaţilor de la ISU cu motopompele, localnicii din cartierul Brestei au pus mâna pe găleţi şi au început să scoată apa din case în stradă. Au dat covoarele la o parte şi au făcut şanţuri, ca să treacă apa.

Locuitorii din cartierele marginaşe stau cu sufletul la gură de fiecare dată când plouă. Apa le umple curţile şi le intră în case. Spun că nu au cum să se împotrivească şi nimeni nu îi ajută.

În judeţ, s-a intervenit în zona podurilor care sunt subdimensionate şi peste care apa a trecut şi a acoperit carosabilul.

În continuare monitorizam cursurile de apă şi vedem ce se întâmplă (...) Suntem pregătiţi cu utilaje, avem şi utilaje de-ale constructorilor”, a spus Marin Tălău, director tehnic Administraţia Bazinală Apă Jiu.

Lucrătorii de la Administraţia Bazinală de Apă Jiu şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor rămâne în teren, pregătiţi să intervină, până când va ieşi din vigoare codul portocaliu de inundaţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri