Un drum judeţean s-a surpat din cauza ploilor, în judeţul Gorj

Data publicării:
021013 DRUM SURPAT

Ploile din ultimele zile au afectat un drum judeţean care face legătura între localităţile gorjene Seciuri şi Roşia de Amaradia. Noaptea trecută, drumul s-a surpat, iar două sate sunt în pericol să rămână izolate. În prezent, se circulă pe o singură bandă.

Drumul judeţean leagă comunele Bustuchin şi Roşia de Amaradia. Acesta s-a surpat pe o porţiune de aproximativ 70 de metri. Acum şoferii care sunt nevoiţi să meargă pe acest drum circulă cu teamă, pentru că există riscul să îşi avarieze maşinile.

Dacă va mai ploua, există riscul ca alunecarea de teren să se extindă şi sute de gospodării să rămână izolate, pentru că acesta este singurul drum de acces.

„Riscăm ca în perioada următoare, dacă precipitaţiile vor fi în continuare abundente, ca şi această bandă de circulaţie să fie afectată şi în consecinţă se duce la închiderea drumului judeţean”, a spus Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

În comuna Roşia de Amaradia au loc alunecări de fiecare dată când plouă. Cea mai gravă situaţie a fost în anul 2006, când casele oamenilor au fost înghiţite de pământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri