Sari la conținut

Ajutoarele de la UE nu mai au căutare

Împărţirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană a început pe 15 decembrie, iar termenul impus de Guvern pentru distribuirea acestora a fost de 30 de zile.

În municipiul Galaţi, termenul a fost prelungit deoarece peste 2.000 de beneficiari nu au venit să le ridice. Pe lângă acestea, în depozite se mai află şi un supliment de 8.700 de pachete.

Picu Apostol Roman, director Cantina de Ajutor Social: "Faţă de cele 13.399 de persoane înscrise pe liste, Guvernul a trimis spre municipiul Galaţi produse pentru 20.000 de oameni. După ce terminăm aceste liste încă 8.700 de oameni vor beneficia în urma redistribuirii de aceste produse."

Beneficiarii care nu s-au putut deplasa singuri să-şi ridice ajutoarele, le-au primit primit acasă.

Picu Apostol Roman, director Cantina de Ajutor Social: "Cele 120 de solicitări telefonic făcute unităţii noastre au fost soluţionate. Am trimis acasă. Cei care au sunat au avut probleme de deplasare, de sănătate şi atunci au solicitat aceste produse să vină cineva cu ele la domiciliul lor".

Sunt şi 120 de persoane care nu s-au regăsit pe lista Primăriei şi nu au primit cuponul prin poştă. Acestea au fost trecute pe o lista suplimentară, care urmează să fie aprobată de Ministerul Fondurilor Europene.

În momentul în care lista va fi aprobată, oamenii vor fi anunţaţi să vină să-şi ridice ajutoarele.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu