Sari la conținut
News Alert

Avem palmieri, nu şi apă caldă

Faţa oraşului s-a schimbat în urmă cu câteva zile când primăria a luat decizia de a replanta celebrii palmieri.

Au fost scoşi din sera unde sunt păstraţi pe timpul sezonului rece şi amplasaţi în parcul de la elice. Cei care trec zilnic prin zonă îi admiră, dar nu uită că oraşul nu are apă caldă de câteva săptămâni.

Ştefan Dima: "Asta e foarte rău, e foarte rău. E o greşeală a primăriei, o fi şi a oamenilor că nu plătesc". 

"Am o părere foarte proastă. Nu dau apă caldă de astă iarnă. Mi-am luat un boiler să mă spăl pe faţă pe mâini cu apă caldă. Cu toate astea avem palmieri. Asta-i viaţa la români" spune alt localnic.

Cei opt palmierii au fost cumpăraţi în urmă cu şase ani şi au costat 2.400 de lei fiecare. De atunci, anual, autorităţile îi plantează vara în oraş şi îi păstrează iarna într-o seră.

Daniela Stroe - purtător de cuvânt Gospodărire Urbană: "Practic ei sunt ţinuţi în sera pe care o avem pe strada Radu Negru, împreună cu alte specii de plante, cu flori. Noi am făcut un calcul groso-modo, în toată perioada noiembrie martie când sunt ţinuţi în seră, cheltuielile cu manoperă, gaz, electricitate sunt undeva la 500-600 de lei pe lună, pe această perioadă".

Cât despre lipsa apei calde din oraş, reprezentanţii primăriei au refuzat să mai comenteze pe acest subiect, cel puţin până în momentul în care vor avea o soluţie.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionuţ Mocanu