Sari la conținut

Bazin olimpic de înot la Brăila

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Baza sportivă se va construi pe terenul din stânga mea, aflat chiar în spatele acestei porți, teren folosit până nu demult, ca bază de antrenament pentru fotbaliști sau rugbyști. Viitoarea construcție se va înălța pe două etaje și va avea o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri".

Proiectul a fost întocmit de municipalitate în urmă cu 5 ani, timp în care s-a așteptat finanțarea lui. Investiţia este prinsă acum, într-un acord încheiat între Ministerul Dezvoltării şi Ministerului Tineretului şi Sportului, semnat pe 20 ianuarie între Liviu Dragnea şi Gabriela Szabo. Obiectivul urmează să fie dat în folosinţă până la sfârşitul anului 2017.

Alexandru Dănăilă- viceprimarul municipiului Brăila: "Noi am susținut de la început acest proiect, am aprobat un plan urbanistic zonal tocmai pentru a permite eliberarea autorizației de construire, primul document necesar pentru a porni o astfel de investiție. Suprafața de teren este predată către Compania națională de investiții, cea care va urmări și va executa acest bazin".

Ținând cont de tradiţia oraşului Brăila în nataţie, înființarea unui bazin olimpic reprezintă o mare realizare pentru viitorul acestui sport, sunt de părere antrenorii brăileni.

Tudorel Smeu- profesor-antrenor înot: "Cele două piscine actuale în care ne desfășurăm activitatea sunt învechite, necesită reparații. Ele sunt utilizabile, așa cum sunt, dar o piscină nouă înseamnă altceva, având în vedere tradiția pe care o are înotul brăilean, știind foarte bine că s-au obținut numeroase rezultate la nivel național și internațional".

Brăila s-a aflat, cu câţiva ani în urmă, pe primul loc în România în top-ul cluburilor cu secţii de nataţie. La acest succes şi-au adus aportul, în primul rând, dubla campioană olimpică Diana Mocanu care are în palmares o medalie de aur şi una de argint la mondialele de seniori şi Camelia Potec, actuala preşedintă a Federaţiei Române de Nataţie. Aceste exemple motivează acum tânăra generație de copii și tineri care practică acest sport.

"Mi-ar plăcea foarte mult să se facă un nou bazin de înot pentru că am avea mai multe condiții și pentru toți sportivii ar fi un motiv în plus să se antreneze mai mult" spune un brăilean.

La Brăila, funcționează acum trei bazine de înot. Două sunt în administrarea Liceului cu Program Sportiv și unul funcționează în regim privat.

Rep. Ana-Maria Dobre
op. Luigi David