Sari la conținut

BOX. Marian Piţa va reprezenta Brăila la Europene

Este cea mai importantă competiţie la care participă Marian Piţa, după ce, la începutul anului, a câştigat Cupa României, eveniment găzduit la Brăila. Marian Piţa este convins că poate câştiga o medalie pentru România.

Marian Piţa - boxer: "Dacă ai puţin noroc la trageri şi cu puţin noroc în ring  şi să dovedeşti celor din jurul ringului că eşti demn de a câştiga acel meciuri, ai toate şansele să ieşi campion european."

George Perţea - antrenor: "Ne dorim foarte mult, şi nu medalie, ci să iasă campion, dar nu se ştie nimic. Noi nu am avut un lot pentru pregătirea acestor sportivi, nu s-a format absolut nimic. Nu ne-a ajutat Federaţia, nu ne-a ajutat nimeni, doar noi am făcut pe spatele nostru ceea ce vedeţi şi dumneavoastră."

Marian Piţa a fost încurajat la plecarea în Bulgaria chiar de preşedintele CJ Brăila, Viorel Mortu.

Viorel Mortu - preşedinte CJ Brăila: "Prin performanţa mare a campionului, a lui Marian, care va reprezenta România acum la un campionat atât de important, deja sunt semne că energie sportive nebănuite sunt în aşteptare şi că ele trebuie doar văzute de un antrenor, dezvoltate şi puse apoi să se exprime în contextul sportului naţional sau internaţional."

Campionatul European se desfăşoară în Bulgaria, în perioada 7-15 august. Pe lângă Marian Piţa, care va boxa la categoria 69 de kilograme, din lotul României mai fac parte alţi cinci pugilişti.

reporter: Marius Ţuca
operator: Bogdan Vlădoiu