Sari la conținut

Brăilenii vor pod peste Dunăre

Dan Păun, consilier municipal Brăila: „Unim ce cu ce? Dacă completăm punctele de suspensie constatăm că nu avem foarte multe, în afară de estival către litoral. Dat fiind faptul că nu mai este foarte mult în plan economic în această zonă nu ar avea încărcare."

Mai mult, oficialii brăileni sunt rezervaţi şi în ceea ce priveşte construirea propriu-zisă a podului peste fluviu.

Dan Păun, consilier municipal Brăila: „Dacă vor exista şi bani pe baza unei voinţe politice, probabil se vor declanşa şi lucrările. Eu sunt foarte optimist. Voinţă locală este, noi vrem să avem. Este şi un mic orgoliu local, dar fiind vorba despre o investiţie foarte mare, probabil sunt alte priorităţi."

George Caranica, consilier muncipal Brăila: „El este important pentru că ar ajuta foarte mult, ar impulsiona foarte mult zona în vederea dezvoltării economice pentru că într-adevăr noi avem nevoie de infrastructură."

În luna aprilie a acestui an, CNADNR a încheiat contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru „pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila".

Licitaţia a fost câştigată de Institutul de Studii si Proiectări Căi Ferate din București și de trei firme de inginerie și proiectări din Italia.

Valoarea totală a contractului a fost de peste 5 miloane şi jumătate de lei fără TVA, 85 % din fonduri fiind alocate din bugetul Fondului European pentru Dezvoltare Regională și 15 % fonduri de la Bugetul de Stat.

redactor: Mihaela Brazdeş
www.digi24.ro

Pe aceeași temă