Sari la conținut

Festivalul dulciurilor

Doamna Geta a pregătit o prăjitură sofisticată fiind convinsă că astfel, preparatul ei va atrage privirile pofticioşilor.

Are reţeta de la o prietenă şi de fiecare pregăteşte cu drag această delicatesă.

Geta„Are fructe, un blat sănătos, cu ouă de casă. În mai puţin de o oră şi jumătate, prăjiturica este gata. Cinci-şase ore la frigider şi apoi o servim cu cea mai mare plăcere."

În schimb tanti Nastasia, o bătrânică simpatică, în vârstă de 84 de ani, a pregătit plăcintă tradiţională cu branză.

Nastasia Palade: „Am crescut fără mamă. Am furat de colo oleacă, de colo oleacă şi am făcut. Am cernut făina, am pus într-un castron, am pus sare, am pus zahăr şi pe urmă am început să o boţesc."

După ore întregi de muncă, aproape 50 de gospodine din satul Moscu s-au întalnit în curtea bisericii, cu fel şi fel de prăjituri.

„Am şi reţete tradiţionale să ştiţi. O parte am amestecat şi din ce am avut eu în caiete şi ce am luat de pe internet. M-am inspirat mai mult ca aspect, ca să fie ceva deosebit" a spus o gospodină.

Laurenţiu Gîdei, primar Târgu Bujor: „Am hotărât că într-o viaţă atât de amară, o zi de bucurie, de dulceaţă, de dulciuri e binevenită în satul Moscu."

Gospodinele au trecut prin mai multe probe până să fie ales un câştigător, iar juriului i-a fost foarte greu să aleagă dintre atâtea bunătăţi.

Viorica Veliche, jurat: „Toate sunt deosebite, munca este pe măsură la toată lumea şi sperăm, cu ajutorul Domnului, să fie câştigătorul cel mai bun."

La finalul zilei a fost ales preparatul câştigător: un tort cu pişcoturi şi frişcă. La cea de-a doua ediţie a festivalului Dulciurilor au fost şi momente artistice oferite de copiii din sat.

Reporter: Mihaela Brazdeş

Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă