Sari la conținut

FOTBAL. Oţelul şi Metalosport nu se unesc anul acesta

Prezent în studioul Divizia Locală de la Digi 24 Galaţi, preşedintele Metalosport a explicat că membrii fondatori ai clubului au decis să lase echipa fanion a Galaţiului să îşi lămurească viitorul.

Abia după ce Oţelul va hotărî pe ce drum va merge, se va putea lua în calcul o eventuală fuziune.

Dorin Butunoiu - preşedinte Metalosport Galaţi: "O să ne implicăm mai mult faţă de cum am făcut-o până acum, dar nici nu vrem să fuzionăm, în acest an cel puţin, ne vrem să fuzionăm cu Oţelul Galaţi. Pentru că deocamdată nu ştim soarta lor. Noi ne dăm un punct de vedere acum, spunem, votăm „da, fuzionăm" şi peste două săptămâni o să vină cei de la Oţelul şi o să spună „nu, noi mergem pe propriile noastre picioare". Ce facem? Noi cădem puţin în ridicol".

Chiar dacă în acest sezon este exclusă o fuziune între cele două echipe, scenariul rămâne valabil pentru anul competiţional viitor.

Dorin Butunoiu - preşedinte Metalosport Galaţi: "Dacă nu se întâmplă absolut nimic cu cei de la Oţelul şi nu se mai prezintă la ediţia următoare de campionat în Liga a II-a... e altă poveste, o să vedem ce vom face de la anul".

Oţelul Galaţi a retrogradat în liga a doua, însă, din cauza datoriilor financiare, riscă să nu mai înceapă campionatul. În schimb, Metalosport a rămas în Liga a treia şi, chiar dacă se confruntă cu probleme financiare, nu are datorii.

Ideea fuziunii dintre cele două cluburi a apărut ca o variantă de salvare a fotbalului la nivel de seniori în Galaţi.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Ionuţ Mocanu

Pe aceeași temă