Sari la conținut

Lucrări întârziate pe Strada Traian

Şanţuri, noroi, zgomot de picamere şi trafic îngreunat. Aşa arată un important bulevard din Galaţi de mai bine de 6 luni. Lucrările de reabilitare au început la mijlocul lunii iulie cu schimbarea infrastructurii de apă şi canalizare.

Ca să înceapă următoarea etapă a modernizării, pe 14 decembrie muncitorii ar fi trebuit să termine de montat conductele şi racordurile. Pe diferite segmente de stradă, însă, şantierul este în plină desfăşurare.

Oamenii care au locuinţele în apropiere s-au săturat de şantier şi sperau ca până de sărbători să-şi poată scoate maşinile din curte.

"Am văzut că trebuia acum vreo două zile să fie gata. Dar una pe hârtie şi alta în realitate. Cum să intru. Uite că maşina e acolo. Iar alea care sunt aici nu pot să circule. Aveţi maşină şi în curte, pe care nu o puteţi scoate? Bineînţeles"  a spus un locuitor din zonă.

"Cu maşina cum e? Stă la colţul acela sau dincolo. Pe soţul meu l-au scos cu braţul şi l-au dus până la maşină să-l ducă la spital" a spus o gălăţeancă.

"E şi periculos, cum au fost ploile astea putea să se prăbuşească malul" a spus un gălăţean.

Primăria Galaţi a anunţat că firma care execută lucrările va fi penalizată pentru că nu şi-a respectat termenul de finalizare.

Emanuela Turcu, putrător de cuvânt Primăria Galaţi: "Firma constructoare, este vorba de Constructa Mecanic, cea care a câştigat prin licitaţie lucrările pentru acest segment de stradă Traian va suporta consecinţele conform contractului în sensul că va fi penalizată pentru fiecare zi de întârziere."

Primăria a plătit, până în prezent, firmei constructoare în jur de 2 milioane de lei, din totalul de 3,88 milioane. Întreg bulevardul ar trebui să fie reabilitat şi modernizat până în septembrie, anul viitor. Odată cu întârzierea acestei prime etape, este posibil ca şi termenul final să fie depăşit.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Bogdan Cazacu