Sari la conținut

Medalii internaţionale la Taekwondo

Rezultate excelente pentru sportivii de la secţia de Taekwondo a clubului CSM Dunărea Galaţi. Ana Maria Ştefan şi Iulia Gâţă au urcat pe podiumul uneia dintre cele mai puternice competiţii de profil dim lume, care s-a desfăşurat săptămâna trecută în Dubai. Sportivele pregătite de sensei Nicolae Milea au primit câte cinci puncte în clasamentul mondial, care vor fi luate în calcul pentru calificarea la viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice. Rezultatele obţinute de sportivele din Galaţi ajută Federaţia Română de Taekwondo să avanseze în clasamentul mondial. 

Nicolae Milea, antrenor Taekwondo: "Federaţia Română, ca şi palmares, în grila de ranking, figurează cu doi sportivi care au luat medalii de bronz, acumulând zece puncte pentru Federaţia Română de Taekwondo".

Roual Murad, antrenor Taekwondo: "Cu fiecare medalie obţinută la aceste competiţii avansezi în clasamentul mondial. E nevoie de aceste puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iar în Galaţi sunt foarte mulţi sportivi foarte buni".

Ana Maria Ştefan, CSM Dunărea Galaţi: "Vreau să am un nume când mă voi face mare şi de asta practic acest sport, pentru că îmi place, îmi place foarte mult".

Iulia Gâţă, CSM Dunărea Galaţi: "Aş vrea să ajung pe o treaptă foarte înaltă. Vreau să îmi fac un nume din Taekwondo pentru că îmi place foarte mult acest sport".

În această vară, Galaţiul va găzdui o importantă competiţie internaţională de taekwondo. La acest campionat vor participa numeroşi sportivi calificaţi deja la Sporturile Olimpice de la Rio.

reporter: Marius Ţuca

operator: Luigi David