Sari la conținut

„Modern Movie Festival" a ajuns la Galaţi

Peste 1.000 de gălăţeni au fost la deschiderea Festivalului de Film. În prima seară, pe ecranul amplasat pe esplanada Casei de Cultură, a rulat filmul românesc „Cel ales", în regia lui Cristian Comeagă.

Cristian Comeagă, regizor „Cel ales": „E un film premiat, mult în Statele Unite, mult în coasta de vest a Statelor Unite. Vom vedea până la finalul anului cât înseamnă, ce înseamnă pentru publicul românesc pentru că sincer pentru publicul românesc l-am făcut."

Gălăţenii au aşteptat cu foarte mult entuziasm acest festival, mai ales că şi-au făcut un obicei de a ieşi vara la filme în aer liber.

Urmăresc cu interes din anii trecuţi şi aşteptam cu nerăbdare seara aceasta" spune un cinefil.

„Am o părere foarte bună că se organizează festivalul de film pentru că mai iese lumea din case şi se mai culturalizează. Am fost şi anul trecut" declară alt gălăţean.

Paula Chirilă, actriţă: „E un oraş care are o tradiţie în domeniul cultural, e clar că lumea e interesată şi e lăudabil faptul că e deja la a şasea ediţie acest festival."

În serile ce urmează, cinefilii se vor putea delecta cu proiecţii precum „Grand Budapest Hotel",Pinguinii din Madagascar", „Gone Girl" şi producţia românească „Doar cu buletinul, la Paris". Înainte de acestea vor fi prezentate scurtmetraje.

Sergiu Dumitrescu, director CCDJ Galaţi: „Filme de calitate, invitaţi al fel. Galaţiul merită aşa ceva. Se vede că e o cerinţă ca în Galaţi să fie un cinematograf."

„Într-un oraş de la malul Dunării în care nu există un cinematograf sau au existat cândva, dar acum nu mai sunt. Este o mare bucurie pentru noi toţi să sărbătorim în fiecare an, deja a devenit o tradiţie lucrul acesta, un festival de film" spune un localnic.

Serile de film încep cu un scurt metraj la ora 21, iar după o jumătate de oră rulează filmul programat. Vizionarea este gratuită.

reporteri: Mihaela Brazdeş, Georgiana Dediş
operator: Daniel Lare