Număr record de tineri înscrişi la facultate

Data publicării:
admitere fac 15-1

În această sesiune s-au înscris la facultăţile din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi cei mai mulţi candidaţi din ultimii patru ani.

prof.univ.dr.ing. Adrian Lungu, prorector Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi: „Rezultatele de la examenul de Bacalaureat din judeţul Galaţi şi din judeţele vecine Galaţiului au fost sensibil mai bune decât în anii precedenţi."

2.665 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosare la facultăţile gălăţene. Astfel, după foarte mulţi ani, concurenţa pe locuri este foarte mare. Anul acesta, tinerii nu s-au mai îmbulzit la Facultatea de Medicină, ci Educaţia Fizică şi Sportul se situează în top, cu o medie de 3,64 candidaţi pe loc.

prof.univ.dr.ing. Adrian Lungu, prorector Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi: Vedeta balului la această facultate este programul de kinetoterapie care a înregistrat o concurenţă de 5.83 de candidaţi pe loc."

Facultatea de Arhitectură Navală a fost şi ea foarte căutată de tinerii absolvenţi, cu o medie de 3,05 candidaţi pe loc. La Finanţe, Contabilitate sau Drept concurenţa este, de asemenea, destul de mare.

La polul opus, însă, se situează Facultatea de Inginerie şi Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor cu foarte multe locuri neocupate.

prof.univ.dr.ing. Adrian Lungu, prorector Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi„Dacă nici după a doua iteraţie locurile acelea nu se completează, programele nu se rulează. Vom contacta candidaţii, le vom pune la dispoziţie opţiunile pe care le au atunci."

Din cele 3.960 de locuri scoase la concurs, 1.908 sunt la buget, 1.797 sunt la taxă şi 255 sunt pentru tinerii de altă naţionalitate.

Până pe 22 iulie, candidaţii înscrişi vor susţine probele de admitere, iar pe 23 vor fi afişate rezultatele.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri