Sari la conținut

Omagiu pentru îngeri

Cu lacrimi în ochi şi durere sufletească. Aşa au fost miercuri seara zeci de părinţi care au participat la o slujbă specială pentru comemorarea bebeluşilor care au murit înainte de vreme.

Roxana a trecut prin această experienţă nefericită de curând, iar lipsa bebeluşului ei a devastat-o. Găseşte, însă, alinare atunci când se uită spre cer şi ştie că fetiţa ei o veghează.

Roxana Diaconu, mamă de înger: „Am născut prematur, la şase luni şi două săptămâni, o fetiţă. A trăit, am stat şi eu cu ea în spital şapte săptămâni şi a murit."

Şi Ana Maria a trecut prin această durere. Deşi Alessia a murit acum şase ani, mama ei simte pierderea ca şi cum s-ar fi întâmplat ieri. Găseşte însă alinarea în băieţelul ei de cinci ani, care-i aduce bucurie şi putere.

Ana Maria Popovici, mamă de înger:A venit la momentul potrivit şi mi-a alinat durerea. Este foarte greu. Numai cine nu trece prin asta nu înţelege şi mă motivează să merg mai departe."

La eveniment nu au participat doar părinţii de îngeri, ci şi oameni care pur şi simplu au vrut să le fie alături în aceste momente grele din viaţa lor.

Parcă mă încearcă acelaşi sentiment de gol imens şi ceva care nu se poate înlocui cu nimic niciodată" a spus un gălăţean.

Cei care au organizat acest eveniment ştiu că durerea părintească după moartea unui copil este înţeleasă doar de cei care au trecut printr-o astfel de experienţă.

Gabriela Istrate, organizator: „Am găsit părinţi care vorbesc aceaşi limbă cu noi pentru că deobicei lumea te marginalizează când treci printr-o astfel de durere şi mulţi te ocolesc, nu prea înţeleg."

„Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor" s-a aflat la cea de-a treia ediţie.

Manifestarea s-a desfăşurat simultan în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache