Sari la conținut

Phoenix a pierdut onorabil în faţa liderului

Phoenix Galaţi nu a reuşit să producă surpriza în faţa liderului Ligii Naţionale de baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe. Sportivele antrenate de Eugenio Rodrigues au avut început şi au terminat bine partida, însă jucătoarele oaspete au făcut diferenţa în sferturile doi şi trei. La prima pauză, echipa din Sfântu Gheorghe avea un singur punct avans, însă până la jumătatea partidei diferenţa s-a majorat la nouă puncte. A urmat al treilea sfert, dezastruos pentru Phoenix, care a reuşit 15 puncte, în vreme ce adversarele au realizat nu mai puţin de 28 de puncte. În ultima parte a meciului, Phoenix a jucat mult mai bine şi a recuperat 13 puncte, insuficient însă pentru a reuşi o victorie de moral în faţa liderului. S-a încheiat 68 la 77, iar Phoenix trebuie să aştepte rezultatele din ultima etapă pentru a vedea de pe ce loc va aborda meciurile din play-off.

Zoran Mikes, antrenor Sepsi Sfântu Gheorghe: "În prima repriză am fost puţin agitaţi, am făcut greşeli neaşteptate care au făcut ca Phoenix să marcheze puncte uşoare, de aceea scorul a fost mai strâns. În sfertul al treilea am jucat foarte bine şi am majorat diferenţa".

Eugenio Rodrigues, antrenor Phoenix Galaţi: "Sfertul al treilea a fost foarte rău pentru noi. Nu ne-am descurcat deloc în ofensivă şi practic le-am lăsat să se distanţeze. Şi, împotriva unei echipe mai puternice, dacă o laşi să se ducă la 20 de puncte, e aproape imposibil să mai recuperezi".

Bianca Fota, jucătoare Phoenix Galaţi: "A fost o experienţă frumoasă pentru mine. Şi chiar a fost greu. Am jucat toată echipa, ne-am apărat bine, totul a fost bine. Chiar dacă am pierdut, ne-am descurcat bine".

Phoenix este în acest moment pe ultimul loc care asigură prezenţa în play-off şi speră ca în ultima etapă să mai urce o poziţie pentru a evita o confruntare inegală în sferturi cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Pentru a ajunge pe locul al şaptelea, Phoenix are nevoie de victorie în meciul de duminică cu Danzio Timişoara.

reporter: Marius Ţuca

operator: Ionuţ Mocanu

Pe aceeași temă