Supercupa României. Sepsi Sfântu Gheorghe a învins CFR Cluj și obține trofeul în premieră

Data actualizării: Data publicării:
sepsi sfantu gheorghe sarbatoreste cupa romaniei
Sepsi Sfântu Gheorghe câștigă Supercupa României 2022, în dauna CFR Cluj, după ce în mai a câștigat Cupa României Foto Inquam Photos / Ștefan Constantin

Echipa de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat pentru prima oară în istoria sa Supercupa României, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Arena „Francisc Neuman” din Arad. Pentru antrenorul italian Cristiano Bergodi este însă a doua oară când o formație pregătită de el reușește această performanță.

ARAD - FOTBAL - SUPERCUPA ROMANIEI - CFR 1907 CLUJ - SEPSI OSK -
Sepsi OSK a câștigat Supercupa României 2022 Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Echipa antrenată de Dan Petrescu deschisese scorul încă din startul meciului, în minutul 2, prin Adrian Păun, care a înscris cu un şut plasat din careu, dar fotbaliștii din Covasna au egalat în al treilea minut de prelungire al primei reprize, când Cosmin Matei a înscris din faţa porţii la centrarea lui Dimitrov. Ironic, golul victoriei lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a venit în minutul 85, de la Mario Rondon, jucător care a fost la CFR Cluj până în vara anului trecut. El a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Ştefănescu.

A fost primul meci din România care a beneficiat de tehnologia VAR, dar sistemul nu a fost utilizat, totuși, pe parcursul meciului. Aplaudat la scenă deschisă, arbitrul Ovidiu Haţegan s-a aflat la primul lui meci după infarctul suferit la finalul lunii martie. El a fost arbitru în camera VAR. 

Meciul a fost condus la centru de Adrian Cojocaru.

Sepsi OSK, club înfiinţat în 2011, reușește astfel să câştige al doilea său trofeu în acest an, după Cupa României. Antrenorul formaţiei covăsnene, italianul Cristiano Bergodi, se află însă la cea de-a doua Supercupă a României din carieră, după succesul cu Rapid din 2007.

„Noi nu ne permitem să pierdem Supercupa”, declara Dan Petrescu vineri, în ajunul meciului. „Vrem să câştigăm, dar îi respectăm pe cei de la Sepsi. Au un lot fantastic şi, în opinia mea, e o echipă care nu are cum să piardă play-off-ul în acest sezon. Sunt convins că mâine va fi un meci echilibrat şi micile detalii vor stabili învingătoarea”, preconiza Dan Petrescu.

ARAD - FOTBAL - SUPERCUPA ROMANIEI - CFR 1907 CLUJ - SEPSI OSK -
Meciul disputat de CFR 1907 Cluj și Sepsi OSK contând pentru Supercupa Romaniei, a fost câștigat de formația din Covasna, sâmbătă, 9 iulie 2022, pe stadionul din Arad Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Cum a decurs meciul din Supercupa României 2022

Așadar, primul gol al întâlnirii de sâmbătă seara a fost înscris în minutul 2, când Adrian Păun a reuşit să îl învingă pe portarul formaţiei covăsnene cu un şut lângă bară, de la 14 metri lateral stânga, după o pasă a lui Marko Dugandzic, relatează Agerpres.

Deşi a preluat conducerea pe tabela de marcaj încă din debutul meciului, campioana României a continuat să atace, controlând prima repriză. Aceasta îşi putea majora avantajul în minutul 30 prin Ciprian Deac, al cărui şut a fost respins cu dificultate de portarul Roland Niczuly. Imediat, mingea a fost recuperată de Dugandzic, care i-a pasat lui Deac, însă de această dată şutul lui a trecut peste poartă.

Sepsi a reuşit să creeze pericol la poarta campioanei abia în ultimele minute ale primei reprize. Mai întâi Cosmin Matei a trimis foarte aproape de bară de la 30 de metri, pentru ca în minutul 3 al prelungirilor tot el să reuşească egalarea. Acesta a trimis în plasă de la 6 metri, dintre doi jucători ai campioanei României, o centrare deviată a lui Tudorie de pe partea dreaptă.

În repriza secundă CFR Cluj a ratat ocazii prin Petrila în minutul 66 şi Yeboah în minutul 87, în timp ce deţinătoarea Cupei României a ratat o şansă importantă în minutul 54 prin A. Dumitrescu.

Golul victoriei formaţiei covăsnene a fost înscris de venezueleanul Mario Rondon, cel care până în vara anului 2021 a jucat la CFR Cluj. Rondon l-a învins pe Bălgrădean cu capul în minutul 85, din 7 metri, după o centrare a lui Ştefănescu de pe partea dreaptă.

Campioana României a încheiat ultimele minute ale partidei în 10 oameni, Roger Rodrigues fiind eliminat pentru o lovitură cu cotul în faţă aplicată lui Francisco Santos.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: 34. Cristian Bălgrădean - 47. Christopher Braun, 6. Daniel Graovac, 44.Matias De Sousa, 45.Mario Camora (căpitan) - 37. Mihai Bordeianu (8. Roger Rodrigues, 86), 7. Adrian Păun (15. Emmanuel Yeboah, 63), 73.Karlo Muhar (28. Ovidiu Hoban, 72) - 10. Ciprian Deac, 9.Marko Dugandzic (17. Jefte Betancor, 62), 11.Claudiu Petrila (75. Mihai Gîdea, 86). Antrenor: Dan Petrescu
Rezerve neutilizate: 90. Răzvan Sava - 2. Karlo Brucic, 24. Rareş Bălan, 94. Cătălin Itu.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe: 33. Roland Niczuly - 88. Radoslav Dimitrov, 44. Mihai Bălaşa, 3. Bogdan Mitrea (căpitan), 20. Andres Dumitrescu - 21. Cristi Bărbuţ (90. Cătălin Golofca, 60), 77. Adnan Aganovic (22. Francisco Santos 83) , 6. Nicolae Păun, 13. Cosmin Matei (8. Ion Gheorghe, 60)- 9. Alexandru Tudorie (99. Mario Rondon, 76), 11. Marius Ştefănescu. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve neutilizate: 12. Răzvan Began - 27. Rareş Ispas, 29. Vitalie Damaşcan, 45. Denis Ciobotariu, 82. Branislav Ninaj.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri