Pregătiţi de iarnă şi nu prea

Data publicării:
deszapezire

La nivelul judeţului Galaţi a fost semnat deja un contract pentru deszăpezire cu două firme. Chiar dacă una dintre societăţile care a câştigat licitaţia a cerut intrarea în insolvenţă, conducerea CJ Galaţi dă asigurări că deszăpezirea în judeţ nu va fi afectată.

Cornel Fotea, county manager CJ Galaţi: „Utilajele, o parte dintre ele sunt deja în baze, în cele patru baze plus trei puncte de sprijin. Şi aşa cum am spus, ne-au asigurat că vor fi toate utilajele şi nu vor fi probleme."

Nu toate localităţile judeţului sunt, însă, pregătite pentru sezonul de iarnă.

Vasile Pârlog, director executiv Prefectura Galaţi: „Trebuie să ştiţi că avem la această dată 17 OAT-uri care nu deţin niciun fel de mijloc propriu de intervenţii."

Nici la nivelul drumurilor naţionale, situaţia nu este clarificată.

Vasile Pârlog, director executiv Prefectura Galaţi: „Încă nu există un contract pentru drumurile naţionale, urmând ca sarcina, pe moment, să fie rezolvată doar de reprezentanţii de la drumurile naţionale."

La nivelul municipiului Galaţi lucrurile nu stau deloc bine. Nici acum nu s-a organizat licitaţia, aceasta urmând să aibă loc pe 27 noiembrie. Cu toate acestea...

Florin Popa, viceprimar Galaţi: „Nu cred că o să avem probleme şi o eventuală cădere de zăpadă masivă sau nu, va putea fi înlăturată cu condiţiile şi mijloacele specifice de care noi dispunem."

Dacă la noapte va ninge, în Galaţi vor acţiona utilajele Serviciului Public de Salubrizare: şapte autocamioane cu lamã, două autocamioane cu sãrãriţã şi lamã, 12 tractoare cu lamã şi perie şi trei autosãrãriţe. Un număr insuficient, însă, pentru acoperirea întregului municipiu.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri