Sari la conținut

Slujbă pentru oprirea cutremurelor 

Sătenii din Izvoarele au venit la biserică şi s-au rugat la Sfânta Parascheva să-i apere de cutremure. Chiar dacă în ultima vreme mişcările seismice s-au mai rărit, teama oamenilor nu a dispărut. Majoritatea caselor nu au fundaţie şi se pot dărâma în orice moment.

"Ne-am rugat să se oprească şi cutremurele că ne-am şi speriat. Nici noaptea nu avem somn din cauza asta. Au mai fost cutremure, dar când facem treabă prin curte nu observăm, însă când ne culcăm nu ştim dacă ne mai sculăm" a spus o localnică.

"Ne-am rugat de Cuvioasa Parascheva să ne apere de cutremure" a spus alt credincios. 

Ion Neculau, primar comuna Slobozia Conachi: "Suflarea satului Izvoarele, din discuţiile cetăţenilor, a venit astăzi cu gândul de a se ruga atât pentru liniştea sufletească, cât şi pentru liniştea pâmântului pe care îl locuiesc. Cu privirea către ceruri am adresat rugămintea de a ne ocroti de aceste mişcări seismice".

Emil Dragomir, consilier Primăria Slobozia Conachi: "Toţi cetăţenii din comuna Slobozia Conachi au venit să se roage pentru a nu se mai întâmpla necazurile care vin de la Dumnezeu. Aceste cutremure care ne-au cam speriat în ultima perioadă".

Seismologii spun că anul acesta au fost, în zona satului Izvoarele, 30 de cutremure. Mult mai puţine ca anul trecut, când s-au înregistrat peste 400 de seisme în triunghiul format de localităţile Cişmele, Negrea, Schela.

"Bubuieli mai sunt aşa înfundate, pe care nu toată lumea le aude. Noi suntem mai bătrâni, ne trezim noaptea şi se mai aud" declară un localnic.

La Izvoarele a fost ridicată o troiţă care să ii apere pe localnici de necazuri şi cutremure.

Reporter: Cornelia Mazilu

Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache