Sari la conținut
News Alert

Slujbe pentru tinerii fără diplomă de BAC

Proiectul european Garanţii pentru Tineri se desfăşoară în toată regiunea de Sud a României.

În cadrul proiectului, la Galaţi s-a desfăşurat joi un târg al locurilor de muncă, ce a strâns în holul Universităţii "Dunărea de Jos" 40 de firme care au oferit peste 2.000 de slujbe, atât în ţară cât şi în străinătate.

Oana Dajbog, consilier dezvoltare carieră PTIR: "Avem parteneriate la nivel naţional cu firme care caută şi recrutează tineri pentru vase de croaziere, în ţări ca Germania, Austria, Elveţia, ca şi recepţioneri, în hoteluri, ospătari sau în Marea Britanie spre exemplu".

Oportunităţile oferite tinerilor nu s-au oprit aici. Pentru cei din mediul rural au fost derulate două cursuri, de lucrător în comerţ şi de ospătar. Acestea au durat trei şi respectiv şase luni.

Oana Dajbog, consilier dezvoltare carieră PTIR: "Tinerii, de la aceste cursuri, primesc şi subvenţie, ceea ce îi stimulează să participe şi împreună cu noi îi ghidăm către o viitoare carieră sau măcar către un viitor loc de muncă. În cadrul cursului de lucrător în comerţ vor primi 900 de lei, în cadrul celui pentru ospătar, care durează mai mult, vor primi 1600 de lei".

Gabriel este unul dintre tinerii care au urmat un curs de lucrător în comerţ.

Gabriel Ifrim, participant proiect: "Mult mai uşor decât mă aşteptam, pentru că am crezut că o să îmtâmpinăm multe dificultăţi. Noi la început de drum, neavând experienţă, nu ştiam cum o să ne descurcăm".

De fapt lipsa de experienţă este şi motivul pentru care a fost refuzat la interviurile de angajare de până acum.

Gabriel Ifrim, participant proiect: "Asta este o problemă. Noi dacă nu avem experienţă, cine ne angajează? Trebuia să fie făcute nişte cursuri de ucenicie, să căpătăm experienţă".

În cadrul proiectului, grupul ţintă este format din peste 150 de tineri.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Marian Munteanu