Sari la conținut

Stradă prin curtea şcolii la Galaţi. 1.738 mp de teren se vor transforma în cale de acces auto

Peste 1.700 de mp din terenul Şcolii Generale nr.22 vor ajunge pe un traseu rutier din Galaţi, la solicitarea Primăriei. Directoarea instituţiei a pus, totuşi, câteva condiţii.

Valentina Tudorache, director Şcoala Generală nr.22: „Noi am identificat o serie de factori de risc. Am subliniat necesitatea construirii unui gard despărţitor între unitatea şcolară şi arteră, dar să respecte regulile de urbanism privind estetica, înalţimea."

Opţiunea pentru o asemenea construcţie are două argumente folosite de Primărie în susţinerea proiectului.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primărie Galaţi: Terenul era lăsat neîngrijit de foarte multă vreme pentru că şcoala nu îşi permitea să-l întreţină, iar cetăţenii din zonă, care după 1989 au primit loturi pentru grădini acolo, le-au lăsat de izbelişte."

În compensaţie, autorităţile promit să ia în calcul ca în spaţiul rămas şcolii să costruiască o sală de sport.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primărie Galaţi: „Sperăm ca la anul în bugetul de investiţii şi dezvoltare pentru unităţile de învăţământ să prindem şi această dorinţă a lor."

Locuitorii din zonă îşi fac, totuşi, griji pentru siguranţa elevilor şcolii.

„Cu siguranţă, accidentele de circulaţie o să crească în zona noastră aici. Copiii sunt copii, sunt neatenţi, ei nu judecă ca un om matur" a spus o localnică

Dar de la proiect până la construcţie, drumul e lung.

Petrica Paţilea, purtător de cuvânt Prefectură Galaţi: „În condiţiile în care juriştii noştri constată că se ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte respectarea legalităţii, acea hotărâre este atacată în instanţa de contencios administrativ. Lucru care se întâmplă destul de rar."

Când proiectul va avea toate avizele, lucrările vor începe cu demolarea garajelor şi desfiinţarea micilor grădini din zonă.


Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache