Sari la conținut

A început examenul de bacalaureat. Primele trei probe sunt notate cu calificative şi nu sunt eliminatorii

Prima probă a început cu emoţii dar şi cu o scurtă instruire: Elevii trebuie să renunţe la cărţi, notiţe, tablete ori telefoane mobile înainte de a intra în sala de concurs, iar cei prinşi cu astfel de surse de inspiraţie sunt eliminaţi pe loc din examen.

"Elevii vor extrage un subiect din cele 75 propuse. Vor avea timp de gândire în jur de 20 de minute. Vor susține subiectele în fața comisiei. Ei sunt notați cu calificative, aprecieri," a explicat Dolores Voinea, directorul Colegiului Tehnic "I.C. Ștefănescu".

Primii elevi examinaţi au ieșit bucuroși din sală, mai ales că unii dintre ei au fost chiar felicitați de membrii comisiei de examinare.

"La prima cerință a trebuit să identific cărui stil apaține acest text, care este mesajul textului și receptorul acestuia și de asemenea care sunt opiniile, ideile și argumentele întâlnite în el iar la al doilea punct am avut de argumentat opinia proprie despre reglementarea dreptului de autor," a spus un elev.

"A fost foarte bine. Nu am avut emoții. Am fost lăudată de domnii profesori," a spus o elevă la ieşirea de la examen. 

Următoare probă a bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor digitale, se va desfăşura în perioada16 iunie-20 iunie.