Accident în care a fost implicat un microbuz cu persoane

Data publicării:
microbuz 20cu 20pasageri 20implicat 20in 20accident-38172

Şoferul microbuzului transporta 5 pasageri într-o cursă regulată dinspre Iaşi spre Hârlău când a încercat să depăşească un autoturism în localitatea Valea Lupului. Bărbatul susţine că şoferul autoturismului a virat brusc, astfel că impactul nu mai putea fi evitat.Gabriel Amoşiţei, şofer microbuz: ”A vrut să întoarcă fără să se asigure, fără nimic şi l-am luat în plin".

Poliţiştii nu au fost convinşi de cele declarate de şoferul microbuzului.Anca Vîjiac, purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi: „Din primele verificări efectuate de către poliţişti rezultă faptul că şoferul microbuzului nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic".Martorii spun ca şoferul autoturismului întorcea regulamentar.

Cei doi bărbaţi au fost testaţi pentru a se vedea dacă au consumat băuturi alcoolice, iar rezultatele au fost negative.

Șoferul microbuzului avea carnet de 4 ani

5 echipaje SMURD şi de la descarcerare s-au deplasat la faţa locului şi trei dintre cele patru persoane rănite au fost transportate la spital. Dr. Gabriel Perianu, purtător de cuvânt Spitalul „Sf. Spiridon" Iaşi: ”Au fost diagnosticate cu policontuzii multiple, starea lor fiind, totuşi, bună, fiind conştiente, stabile hemodinamic şi respirator".

Şoferului microbuzului a obţinut permisul de conducere în urmă cu 4 ani şi nu a mai fost implicat în accidente până acum. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri