Sari la conținut

Afaceri necurate din spatele gratiilor. Doi deținuţi din Iaşi au păcălit zeci de oameni prin metoda "accidentul"

Potrivit anchetatorilor, deţinuţii aveau telefoane mobile, deşi acest lucru este interzis într-o închisoare, şi sunau diverşi oameni cărora le vindeau poveşti dramatice. Cei care se lăsau păcăliţi se întâlneau cu complicii deţinuţilor şi le dădeau banii.

Când şi-au dat seama că totul a fost o minciună, oamenii au depus plângeri la poliţie şi aşa au ajuns oamenii legii la suspecţi. În plus, la penitenciar se va face o anchetă internă ca să se stabilească cum au reuşit deţinuţii să aibă telefoane.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași: "din cercetări a rezultat faptul că două persoane care se aflau încarcerate în Penitenciar ar fi contactat mai multe victime, cărora le-au transmis că rude apropiate au fost implicate în evenimente rutiere, solicitându-le diferite sume de bani pentru rezolvarea problemei. Celelalte patru persoane bănuite de comiterea infracțiunii de complicitate la șantaj s-ar fi deplasat la diferite adrese pentru a lua sumele de bani solicitate. Poliţiştii continuă cercetările."