Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un bărbat din Iași a reclamat că în locul său a semnat altcineva

Incidentul a fost reclamat la secţia de votare 205 de la Şcoala Otilia Cazimir. Un bărbat de 66 de ani a descoperit că o altă persoană semnase deja în dreptul numelui său. Șefii secţiei de vot i-au spus că a fost o greşeală şi că poate semna alături, dar omul a refuzat și a chemat politia.

"Am venit la ora 11:00 cu soţia şi fata, ele au intrat cu două minute mai înainte, eu mai la urmă când să votez şi eu am găsit o semnătură şi de aici a începu toată disacuţia care nu trebuia să fie, personalul trebuie oleacă mai instruit, mai atent şi nu se întâmpla ce s-a întâmplat, semnătura era între soţie şi fata mea, ele au intrat de două minute şi tabelul era gol erau vreo 5 votanţi. Am zis că nu semnez pe mâzgălituri şi pe astea cu toate că regula la ei aşa este," povesteşte pensionarul. 

Margareta Gafiţa, preşedintele Secţiei de Votare 205: "Din greşeală s-a semnat în dreptul domnului (Ioan) Mihai la poziţia 1014, conform legislaţiei se taie greşeala, se semnează preşedintele, se aplică ştampila de control a secţiei de votare, iar dumnealui trebuie să semneze alături şi să voteze, domnul a refuzat să voteze şi a chemat Poliţia."

Poliţiştii au discutat atât cu alegătorul nemulțumit cât şi cu preşedintele secţiei. Abia după ce a depus plângere, bărbatul a votat.