Angajatorii trebuie să considere voluntariatul ca experiență profesională 

Data publicării:
COPERTA VOLUNTARI 2

În campusul Tudor Vladimirescu al Universităţii Tehnice "Gh. Asachi" din Iaşi, 11 de studenţi lucrează ca voluntari. Bogdan Anușca studiază la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, iar de patru ani creează și programe informatice pentru Direcţia pentru Servicii Studenţeşti. La finalul studiilor doreşte să se angajeze în domeniul IT, iar experienţa acumulată ca voluntar în campus îi va fi acum de folos. "Ne bucurăm pentru că, în sfârşit, reuşim şi noi să fim recunoscuţi de companii. Noi, cei cu voluntariat, vom fi avantajaţi," spune tânărul.

Activitatea studenţilor este atent monitorizată de conducerea universităţii care, conform noii legi, va trebui să le elibereze voluntarilor certificate de competenţă pe care aceştia le vor anexa la dosarul de angajare. "Lunar, au un raport de activitate la noi pe care îl vizăm atât noi, din partea campusului, cât şi din partea conducerii Universităţii, iar dacă această lege va elibera şi un model de certificat ne vom conforma," a declarat Bogdan Budeanu, şeful Direcţiei pentru Servicii Studenţeşti.

În acest moment, în judeţul Iaşi sunt disponibile peste 800 de locuri de muncă. Voluntarii vor fi avantajati pentru că angajatorii pun și condiţii - "solicită ca persoanele care participă la concursul de angajare să aibă o oarecare experienţă în domeniu," a spus Adrian Sîrghi, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi.

Noua Lege a voluntariatului va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri