Atentatorul la a treia expertiză psihiatrică: studiază teoria relativității și a solicitat prezența unui fizician 

Data publicării:
expertiza

De peste două săptămâni, atentatorul este internat la Spitalul de Psihiatrie Socola, sub monitorizare video. Ultima expertiză a avut loc joia trecută, urmând ca astăzi specialiștii să facă o nouă evaluare.

In această săptămână, pacientul a fost vizitat de ambii părinți, cu care a acceptat să stea de vorbă. Potrivit experților, pacientul este cooperant, însă, din cauza afecţiunii psihice de care suferă, informaţiile pe care le oferă zilnic sunt contradictorii.

Specialiștii spun că vor da verdictul în acest caz joia viitoare, după o ultimă expertiză. Dacă se va dovedi că a avut discernământ, bărbatul va ajunge după gratii. Dacă nu, va fi trimis la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, din judeţul Iaşi.

UPDATE.

Numai în ultima săptămână, bărbatul a umplut 40 de pagini cu gândurile care-i trec prin minte.

De la ultima întâlnire cu medicii psihiatri, bărbatul a redactat și o scrisoare, pentru decanul Baroului Iași.

"Am fost acuzat de infracţiunea de terorism. Această acuzaţie nu este reală. Un terorist vine să ucidă şi chiar ucide. Eu nu am venit cu bomba la universitate pentru a ucide oameni, ci am venit acolo pentru a prezenta o descoperire ştiinţifică (...)".  Sursa: fragment din scrisoarea adresată unui avocat.

Atacatorul a acceptat să-și vadă părinții, chiar dacă relația dintre ei era tensionată. Bărbatul a avut parte și de o surpriză: o femeie din Ardeal i-a trimis o scrisoare de dragoste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri