Au început înscrierile la Evaluarea Națională

Data publicării:
inscrieri 1

La Şcoala ''Bogdan Petriceicu Haşdeu'' din Iaşi, toți cei 112 absolvenţi de gimnaziu s-au înscris din prima zi la Evaluarea Naţională.

Dornici să fie admişi la liceele de elită, elevii au început pregătirea încă de anul trecut.

„Facem pregătire şi la şcoală, fac pregătire şi în particular, fac multe teste, lucrez foarte mult şi sper să ajung unde-mi doresc”, a spus un elev.

„La testul de limba română sunt două compuneri şi atunci le ascult compunerile şi le verific cu această ocazie şi gramatica şi toate întrebările. Am foarte mare încredere în ei pentru că sunt copii buni, au mers la multe concursuri, au mers la olimpiade şi deja sunt învăţaţi şi cu simulările, şi cu examenul”, a declarat Dana Orzu, profesor de limba română.

Evaluarea Naţională va începe marți, 25 iunie, cu proba scrisă la limba română, iar pe 27 iunie elevii vor fi testaţi la matematică. Pe tot parcursul examenului, elevii vor fi supravegheaţi video.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, la care vor conta în mod egal media generală la Evaluarea Naţională şi media de absolvire a claselor V-VIII.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri