Autostrada Iași - Târgu Mureș, trasă pe linie moartă până în 2018. Guvernul Ponta nu are bani nici pentru alte proiecte mari ale Iașiului

Data publicării:
proiecte amanate autostrada 1

Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, un proiect mutat în ultimele luni de la un minister la altul, rămâne doar pe hârtie. Odată cu plecarea lui Relu Fenechiu de la Ministerul Transporturilor, proiectul a fost abandonat.

Ar trebui să fie gata peste cinci ani, spune premierul Victor Ponta, însă nu se ştie deocamdată de unde vor veni aceşti bani.

Șoseaua de mare viteză ar fi trebuit să aibă 289 de kilometri, iar costurile s-ar fi ridicat la patru miliarde de euro. Proiectul urma să fie realizat însă, nu cu bani de la stat, ci în parteneriat public-privat, adică pe banii unui constructor care şi-ar fi acoperit costurile din taxele de drum plătite de şoferi. Nici pentru o eventuală finanţare de la bugetul de stat pentru finalizarea lucrărilor începute la Aeroportul din Iaşi premierul nu a avut un răspuns concret. Singura variantă rămâne accesarea de fonduri europene.

Un alt mare proiect pentru Iaşi, construcţia unui Spital Regional de Urgenţă rămâne în continuare sub semnul întrebării. Este o prioritate, a spus premierul Victor Ponta, dar raspunsul e același, nu sunt deocamdată bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri