Căsătorii de aur: 350 de cupluri din Iași au fost premiate pentru 50 de ani de căsnicie

Data publicării:
ziua familiei

Nu mai puţin de 350 de cupluri au fost premiate pentru că au împlinit 50 de ani de căsătorie. Printre ei Nina şi Mihai Targhir. S-au cunoscut de când erau copii. Secretul lor pentru o căsnicie lungă?

"Respectul unul faţă de altul şi niciodată să nu îţi întrebi bărbatul de unde vii, de ce ai stat, de ce ai venit târziu, cu cine ai fost, că ţi-ai aprins paie în cap," spune Nina Targhir. 

"Să fii tolerant și să nu analizezi numai punctele rele a omului, să analizezi și părțile bune. Adică să pui bază pe ceea ce e bun și frumos," este sfatul lui Mihai Targhir.

Ziua Familiei se sărbătoreşte de 12 ani la Iaşi. Reprezentanţii de la starea civilă vin cu previziuni sumbre: în viitor, numărul cuplurilor ce vor fi premiate după 5 decenii de căsătorie vor scădea drastic.

"Peste vreo 10-20 de ani nu vom mai avea atât de multe familii de sărbătorit întrucât 50% din numărul de căsătorii reprezintă divorțuri, din păcate, în prezent," a spus Marius Bodoga, şeful Şerviciului Stare Civilă.

Statisticile arată că de la începutul anului şi până acum nu mai puţin de cinci mii de cupluri au divorţat. La Iaşi în aceeaşi perioadă s-au înregistrat trei sute de căsătorii şi o sută de divorţuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri