Ceremonii religioase la Palatul de la Ruginoasa

Data publicării:
sfintire la palatul ruginoasa

Palatul de la Ruginoasa și-a recăpătat strălucirea după lucrări care au costat 2,6 milioane de euro. A fost redeschis în urmă cu un an, dar reprezentanții Complexului Muzeal Moldova au decis ca abia acum, în preajma aniversării a 155 de ani de la Unirea Principatelor, clădirea să fie și sfințită. Slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei pe care, în ciuda vremii, oficialii instituției au ținut să-l primească cu pâine și sare.

Cei care au trecut pragul Palatului au fost întâmpinați de holograma 3D a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Prezent la ceremonia de la Ruginoasa, secretarul de stat în Ministerul Culturii Cristian Petcu a anunțat că există speranţe și pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare și la alte muzee din zona Moldovei, însă nu a specificat ce sume vor fi date şi nici ce clădiri vor fi refăcute.

„Legat de învestiţiile pe care Minsterul urmează să le pună în practică, ele sunt destul de numerose la nivel naţional şi, cu precădere, în judeţul Iaşi. În schimb, noi încercăm sa finalizăm. Politica noastră, prioritatea numărul unu este să finalizăm cât mai mult monumentele care se află în finanţarea Ministerului, ” a declarat Cristian Petcu, secretar de stat Ministerul Culturii.

Reprezentanţii complexului muzeal Moldova își doresc ca pe viitor la Ruginoasa să fie mutat și mormântul domnitorului Al I Cuza și fac demersuri pentru trasferarea osemintelui acestuia de la mănăstirea Trei Ierarhi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri