Imagini revoltătoare în Dej. Elevi în costume populare subțiri au jucat hora în plin ger, pentru a marca Ziua Unirii Principatelor

Data publicării:
copii in hora la dej
Copiii unui ansamblu de dansuri populare din Dej au fost puși să joace hora de Ziua Unirii Principatelor în cămăși subțiri, pe un frig cumplit, în timp ce adulții - îmbrăcați în geci groase și cu căciuli pe cap - îi priveau. FOTO: Captură Youtube Ovidiu-Adrian Sălăjan

Copiii unui ansamblu de dansuri populare din Dej au fost puși să joace hora de Ziua Unirii Principatelor în cămăși subțiri, pe un frig cumplit, în timp ce adulții - îmbrăcați în geci groase și cu căciuli pe cap - îi priveau. 

Imaginile vin de la Dej, din județul Cluj, iar cazul a fost sesizat de mama unui copil redactiei Ziar de Cluj.

Evenimentul a avut loc în Piața Bobâlna din oraș, pentru a marca momentul festiv, împreună cu autoritățile locale. A fost organizat de Primăria Dej, de Centrul Metodic al profesorilor de istorie și de Muzeul orașului Dej, în data de 23 ianuarie, în jurul orei 12.00 și a durat 20 de minute.

În imagini se vede cum copiii de la o școală din Dej sunt îmbrăcați cu costume populare cu țesătură subțire, în timp ce ceilalți participanți sunt îmbrăcați cu geci și au căciuli pe cap. După horă, copiii s-au fotografiat alături de oficiali locali. 

În ziua respectivă au fost minus 6 grade, iar la ora evenimentului temperatura abia urcase la un grad.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri