Sari la conținut

Chestionar pentru ieşeni. Primăria vrea să afle cum îşi doresc cetăţenii să petreacă de Sărbătorile Iaşului

Astfel, în perioada 25 august – 25 septembrie, la centrele de cartier ale Primăriei Municipiului Iași sunt disponibile 12.000 de chestionare, prin care cetățenii pot adresa sugestii și recomandări referitoare la Sărbătorile Iașului 2015.

În paralel, campania de consultare se desfășoară și în mediul online. Atât pe website-ul dedicat www.sarbatorileiasului.ro, cât și pe pagina de facebook http://www.facebook.com/sarbatorileiasului a fost publicat chestionarul oficial, care conține cele 4 întrebări. Ieșenii vor putea răspunde dacă doresc ca sărbătoarea religioasă să se desfășoare separat de festivitățile laice, dacă sunt de acord cu organizarea spațiilor pentru comercianți pe strada Palat, dar și ce artiști, români sau străini, ar dori să vadă pe scena de la Palatul Culturii, la această ediție sau la edițiile viitoare.

„Sunt convins de importanța dialogului cu cetățenii Municipiului Iași și de aceea vom accesa toate canalele de comunicare, atât tradiționale, cât și social media. Primăria Municipiului Iași este una dintre primele autorități publice care a folosit mediul online pentru a ține legătura cu ieșenii și vom întări această componentă prin tot mai multe facilități și aplicații care să permită o comunicare directă, în ambele sensuri, cu cetățenii”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al Iaşului.

Răspunsurile cetățenilor din mediul online vor fi centralizate și analizate de echipa Primăriei Municipiului Iași, alături de răspunsurile ieșenilor colectate prin centrele de cartier, urmând să fundamenteze organizarea celei de-a XXV-a ediție a Sărbătorilor Iașului, se arată în comunicatul emis de Primăria Iaşi.