Sari la conținut

Concurență între aeroporturile din Moldova. Suceava a redus taxele aeroportuare de patru ori

Au fost diminuate și tarifele pentru securitate aeroportuară, dar și cel pentru staţionare. Scăderea taxelor, spun șefii județului Suceava, este necesară atât pentru atragerea operatorilor de zbor cât și a mai multor călători, în condițiile în care aeroportul a fost modernizat, iar momentan nu are nici o cursă. Conducerea Aeroportului Iași consideră însă că decizia încalcă normele europene în ceea ce privește concurența. 

Întrebat de ce au apărut discuții cu reprezentanții aeroportului din Iași, Cătălin Nechifor, președinte CJ Suceava, a spus: "să îi întrebați pe ei. N-am înțeles foarte bine ce contestă, noi avem toată documentația de rigoare, prin adresă din partea Consiliului Concurenței în care se spune că suntem în regulă."

Marius Bodea, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi: "ce se întâmplă acolo se întâmplă din bani publici este realmente interzis să procedeze aşa. Poţi reduce tarifele dacă eşti sustenabil singur şi nu primeşti subvenţie de la autoritatea tutelară, în speţă Consiliul Judeţean în cauză, tocmai despre asta este vorba, Aeroportul Suceava primeşte subvenţie de la Consiliul Judeţean Suceava. El nu numai că nu are profit, în acest moment nu are nici venituri ca să poată fi în stare să manevreze o astfel de scădere dramatică a veniturilor aeroportuare. Asta a spus Consiliul Concurenţei, nu ştiu cum citesc domniile lor aceste adrese."