Sari la conținut

Dascălul agresor nu a fost încă tras la răspundere. Suportă consecințele tot eleva agresată

Mama fetiței de 9 ani din Vaslui care s-a ales cu răni după ce învățătorul a tras-o cu putere de urechi pentru că nu a știut să răspundă la lecție a transferat-o pe copilă la o altă școală. Femeia spune că este nemulțumită de modul in care decurge ancheta.

„Eu fetița deja o duc la Munteni, deoarece cu învățătorul acesta nu poate să meargă înainte și vreau ca să urmeze un proces. Vreau să depun altă plângere pentru că nu s-a luat nimic în considerare,” spune mama fetiței.

Membrii comisiei de disciplină care-l anchetează pe dascăl au stat de vorbă până acum și cu părinții altor elevi din clasa învățătorului.

„Am invitat părinții și copiii să dea declarații, să spună exact ce s-a întâmplat când s-a petrecut evenimentul. Urmează să-i luăm declarații și domnului învățător. Asteptăm și copie după certificatul medico - legal și, la finalul anchetei, vom anunța sancțiunea ce va fi plicată domnului învățător,” a declarat pentru Digi24 Iași Marius Dragomir, directorul Școlii cu clasele I-VIII Delești.

Dacă se va dovedi vinovat, învățătorul care predă la școala Delești de 40 de ani, riscă să-și piardă locul de muncă. În plus, dacălul este cercetata și de polițiști pentru abuz în serviciu.