Evaluare națională la clasa a patra. În județul Iași, peste opt mii de copii participă la examene

Data publicării:
evaluare nationala

"Sunt trei cuvinte foarte importante: atenţia, verificarea şi scrisul acela frumos, astfel încât cei care vor corecta să nu aibă nici o obiecţie vizavi de lucrarea fiecăruia dintre voi," - ca să le asigure succesul la examen, învățătorii le-au dat elevilor ultimele sfaturi, mai ales că sunt prima generație care susține o astfel de evaluare. Notele nu vor fi trecute in catalog, dar copiii s-au pregătit cu seriozitate.

Efortul n-a fost de neglijat nici pentru părinți care s-au văzut nevoiți să plătească sute de lei pentru pregătirea suplimentară a celor mici: "Pregătire, am mers pe varianta matematică şi informatică. - De câte ori pe săptămână? - De două ori pe săptămână. - Şi cât aţi plătit dumneavoastră? - 40 de lei şedinţa," a spus  un părinte. "Cumpăr cărţi, culegeri şi fac acasă cu el suplimentar. Câteva sute de lei pe lună se duc," a spus un alt părinte. 

Șefii din învătământ consideră însă că o astfel de testare este benefică. Camelia Gavrilă, şeful ISJ Iaşi, a declarat: "Efectele sunt multiple. Există un efect imediat pentru a da o informaţie copilului şi părintelui asupra nivelului de pregătire. Există un răspuns pentru şcoală care este calitatea educaţiei în şcoală."

Evaluarea naţională la clasa a patra este organizată în peste 200 de şcoli din judeţului Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri